Viool Sjanneke Laghuwitz


Viool

HOLSTOHUS-OLST

SPOC-WIJHE

32 lessen van 30 minuten

sj.laghuwitz@gmail.com

06-23495349

 

De viooldocente Sjanneke Laghuwitz heeft jarenlange ervaring op het gebied van lesgeven aan kinderen en volwassen en het leiden en coachen van zowel kamermuziekensembles als amateurorkesten.

‘Het blijft toch een wonder dat je uit een instrument met maar vier snaren, gebruik makend van slechts vier vingers en een strijkstok, de meest mooie tonen kan halen! Bij vioolspelen maak je iedere noot zelf en in iedere noot kan je je gevoel leggen. Er is ontzettend veel prachtige muziek gecomponeerd voor de viool en ook voor ensembles waarin je als violist kan meespelen, dat is fantastisch. Vioolspelen is dus nooit saai!

Om het te leren moet je natuurlijk echt gemotiveerd zijn en heel regelmatig oefenen. Als je dat doet, merk je ook onmiddellijk het resultaat. Binnen een paar weken kan je dan bijvoorbeeld al samenspelen met piano.

Jonge kinderen krijgen wekelijks een les van 30 minuten, de iets oudere kinderen kunnen ook lessen van 45 minuten krijgen. Met de volwassenen bespreek ik welke frequentie en lesduur het meest geschikt is, dat kan immers variëren.

Wil je met vioolles beginnen (vanaf vijf jaar) of ben je gevorderd en zoek je een nieuwe docent, maak dan vooral een afspraak voor een kennismakingsles!’

Probeer een gratis proefles!