Piano Elsbeth Visser


Klassiek / Pop

Holstohus-Olst

32 lessen van 30 minuten

emcvisser@hotmail.com

06-14060188

 

Elsbeth is een enthousiaste, aan het conservatorium afgestudeerde, pianodocente met veel ervaring in het lesgeven. Zij zoekt samen met haar leerlingen naar aansprekende stukken zodat het pianospelen steeds leuk blijft.

Al doende leert ze jou omgaan met de techniek en theorie die nodig is om te groeien in het pianospel. Soms maken we een uitstapje naar akkoorden spel.

Wie weet speel je een keer mee in de muziekschool band!
Klassiek, licht klassiek (Einaudi, Yann Tiersen etc.) pop, game-, en filmmuziek alles kan.

De piano is een prachtig en fijn instrument omdat je zowel de melodie als begeleiding letterlijk binnen handbereik hebt.
Hierdoor klinkt bijna alles vanaf het begin als muziek in je oren!

Nieuwsgierig?

Probeer een gratis proefles!

Piano Patrick Holleeder


Lichte muziek / Pop / Jazz

SPOC-Wijhe

32 lessen van 30 minuten

0343-597115 / 06-53489055

patrickholleeder@hetnet.nl

www.patrickholleeder.nl

 

Bij piano lichte muziek leer je piano spelen in veel verschillende stijlen zoals Rock, Ballad, Blues en Latin. Je leert spelen van akkoorden en zelf begeleidingen maken. Er is veel aandacht voor nuttige speeltechnieken. Ook improviseren, hedendaagse pop en jazzmuziek behoren tot de mogelijkheden. Een leerling kan zijn les op zijn eigen smaak afstemmen.

Patrick Holleeder (1972) is begonnen met muziek maken vanachter een Hammondorgel.
Nu is hij beroepspianist en cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Zwolle (masterdiploma hoofdvak Piano LM).

Patrick geeft les in diverse lespraktijken voor piano, keyboard en bandcoaching, waaronder de Muziekschool Olst-Wijhe. Daarnaast treedt Patrick regelmatig op in uiteenlopende formaties en stijlen, van klassiek tot aan alle aanverwante stijlen binnen de Jazz, Pop- & Lichte Muziek.

Al deze variaties en ervaringen neemt Patrick allemaal mee naar zijn lessen bij de Muziekschool Olst-Wijhe! Lees verder op www.patrickholleeder.nl voor meer informatie.

Benieuwd?

Probeer een gratis proefles!

Piano Jan Willem Davidse


Klassiek/pop

SPOC-Wijhe/Holstohus

32 lessen van 30 minuten

janwillem.davidse@gmail.com

06-39881767

 

Jan Willem Davidse studeerde in 1991 af aan het conservatorium te Zwolle als pianodocent klassieke muziek. Sinsdien heeft hij zich als musicus ontwikkeld door op te treden met onder andere musicalgroepen en koren. Het repertoire wat daar gebruikt wordt(musical, pop, easy listening, klassiek) komt ook aan bod in zijn pianolessen.

Jan Willem: “In het begin is het het beste een basis op te bouwen. Dit gebeurt via één of meer beginmethodes. Met makkelijk in het gehoor liggende oefeningen en liedjes komen speeltechniek, muziektheorie (zoals terminologie, leestekens en akkoorden) en andere muzikale basismiddelen aan bod. Na het leggen van een basis, kun je vervolgens alle kanten uit al naar gelang je eigen muzikale interesse. Ik geef zelf ook graag les in een heel specifiek pianogenre: de ragtime; muziek die vroeger op pianorollen werd gezet. De bekendste is The Entertainer van Scott Joplin maar er zijn er enorm veel meer!

Uitgangspunt blijft in principe het gebruik van het notenschrift. Soms hoor je wel eens dat spelen van noten saai zou zijn, maar ik zie dat anders: juist omdat iemand voor jou een mooi stuk heeft geschreven, hoef je dat dus zelf niet meer te verzinnen, en kun je je tijdens het spelen volledig op expressie en klank richten. Vooral als je een stuk uit je hoofd speelt, is dat heerlijk om te doen!”

Meer weten?

Probeer een gratis proefles!